Tuesday, February 28, 2012

mak..nak kahwin awal boleh?

Serius aku suka sangat-sangat tengok gambar ni... aku copy paste kat Facebook je pon.. Menarik , sweet , suke2.. hehehe... Aku suke sangat-sangat bila baca ni.. Dan aku terasa macam nak share je kat blog usang aku ni..





Seorang bapa bertanya kepada bakal menantunya:
"Mengapa engkau nak cepat kahwin dengan anak pakcik? Bagi 7 alasan engkau."

1. dah jumpa pasangan, harus dicepatkan kahwin (hadith)
2. nak jaga mata, hati dan kemaluan
3. nak ikut sunnah, kahwin, ajal bila2 masa sahaja
4. nak ada zuriat yg dapat bahagia dan doakan kami, mati bila2 masa aje
5. dapat beribadat dengan pahala yang berganda bila sudah punya isteri, sedangkan memandangnya sahaja sudah perolehi pahala
6. dapat merasa tanggungjawab sebagai suami dan menjadi seorang yg lebih berfikir lebih matang serta bijaksana bagaimana nak menyara keluarga
7. nak ambil amanah ibu dan ayahnya dan jaganya serta didiknya dengan kehidupan agama
8. saya sayang dan cintakan anak pakcik

wallahua'lam ^_^'


Notacinta:  Banyak-banyak lah berdoa semoga Allah mempermudahkan jodoh...
 

No comments: